Marengo Usulü Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marengo Usulü TavukMarengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri Malzeme: (4 kişilik) Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin • 1 çorba kaşığı un • 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş • 2 diş sarmısak, ezilmiş • 100 gr mantar, temizlenmiş • 400 gr domates, doğranmış • 2/3 bardak tavuk suyu • Tuz ve karabiber Hazırlama: Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin Kevgirle çıkarıp bir kenara alın Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin Tavukları servis tabağın alın Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|