Marengo Usulü Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marengo Usulü Tavuk



Marengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri




Malzeme: (4 kişilik)

Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin

• 1 çorba kaşığı un

• 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış

• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş

• 2 diş sarmısak, ezilmiş

• 100 gr mantar, temizlenmiş

• 400 gr domates, doğranmış

• 2/3 bardak tavuk suyu

• Tuz ve karabiber


Hazırlama:


Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin Kevgirle çıkarıp bir kenara alın Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin Tavukları servis tabağın alın Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.