ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Marengo Usulü Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193868)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:13 AM

Marengo Usulü Tavuk
 
Marengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri




Malzeme: (4 kişilik)

Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar. Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin.

• 1 çorba kaşığı un

• 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış

• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş

• 2 diş sarmısak, ezilmiş

• 100 gr. mantar, temizlenmiş

• 400 gr. domates, doğranmış

• 2/3 bardak tavuk suyu

• Tuz ve karabiber


Hazırlama:


Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın. Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin. Kevgirle çıkarıp bir kenara alın. Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin. Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin. Tavukları servis tabağın alın. Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın. Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.