Jaklın Usulü Yumurta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jaklın Usulü YumurtaJAKLIN USULÜ YUMURTA Malzemesi: 3 adet haşlanmış yumurta 25 gr yumuşak tereyağı 225 gr haşlanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş kuşkonmaz 25 gr kaşar peyniri Süslemek için: Semizotu yaprakları Beşamel sosu için: 1,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1,5 çay bardağı süt Hazırlanışı: Yumurtaların sarılarını ayırın ve küçük bir kabın içine koyun Tereyağını ile birlikte ilave edin Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tadlandırın Bu karışımı yumurta aklarının içlerine doldurun Küçük parçalar halinde doğranmış kuşkonmazı üzerine ilave edin ve yumurtaları, 6 küçük kasenin içine oturtun Bu arada Beşamel sosunu şu şekilde hazırlayın Tereyağını küçük bir kabın içine koyup eritin Devamlı karıştırmak suretiyle unu katın Yine karıştırarak 1 dakika kavurun ve sütü ilave ederek kaynatın Kaynadıktan sonra 2 dakika daha ocağın üzerinde tutun Ve ateşten indirin Beşömel sosunu yumurtaların üzerine dökün Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin Kapları sıcak fırına koyarak 15-20 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra aynı kapların içinde, semizotu ile süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|