ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Jaklın Usulü Yumurta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193097)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Jaklın Usulü Yumurta
 
JAKLIN USULÜ YUMURTA


Malzemesi:

3 adet haşlanmış yumurta

25 gr. yumuşak tereyağı

225 gr. haşlanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş kuşkonmaz

25 gr. kaşar peyniri.

Süslemek için:

Semizotu yaprakları.

Beşamel sosu için:

1,5 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1,5 çay bardağı süt.


Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ayırın ve küçük bir kabın içine koyun. Tereyağını ile birlikte ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tadlandırın. Bu karışımı yumurta aklarının içlerine doldurun. Küçük parçalar halinde doğranmış kuşkonmazı üzerine ilave edin ve yumurtaları, 6 küçük kasenin içine oturtun. Bu arada Beşamel sosunu şu şekilde hazırlayın. Tereyağını küçük bir kabın içine koyup eritin. Devamlı karıştırmak suretiyle unu katın. Yine karıştırarak 1 dakika kavurun ve sütü ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha ocağın üzerinde tutun. Ve ateşten indirin. Beşömel sosunu yumurtaların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Kapları sıcak fırına koyarak 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra aynı kapların içinde, semizotu ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.