Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kereviz, renkli, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Renkli Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Renkli Kereviz



malzemeler


2 adet orta boy kereviz

2 adet havuç

2 adet patates

1 su bardağı konserve bezelye

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı portakal suyu

tarifi


Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır Daha sonra patates ilave edilir 1 su bardağı sıcak su dökülür Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır Tuz ve şeker eklenir Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.