![]() |
Zeytinyağlı Renkli Kereviz
malzemeler
2 adet orta boy kereviz 2 adet havuç 2 adet patates 1 su bardağı konserve bezelye 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı portakal suyu tarifi Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır. Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir. Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir. 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır. Daha sonra patates ilave edilir. 1 su bardağı sıcak su dökülür. Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır. Tuz ve şeker eklenir. Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.