Baklalı Enginar Goncası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Enginar Goncası



zetinyağlı enginar yemeği - zetinyağlı baklalı enginar tarifi


Malzemeler:


6 adet küçük enginar


250 gr taze bakla


yarım limon suyu


1 çorba kaşığı un


1 tatlı kaşığı şeker


1/2 çay bardağı zeytinyağı


1 iri soğan


dereotu


tuz

Yapılışı:


1- taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir Enginarlar yıkanır büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır

2- soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir

3- şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır ince doğanmış dereotu serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.