![]() |
Baklalı Enginar Goncası
zetinyağlı enginar yemeği - zetinyağlı baklalı enginar tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 6 adet küçük enginar 250 gr taze bakla yarım limon suyu 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı şeker 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 iri soğan dereotu tuz Yapılışı: 1- taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir. Enginarlar yıkanır. büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır. 2- soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir. enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir. suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir 3- şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır. ince doğanmış dereotu serpilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.