Sultan Hanım Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Hanım SarmasıMALZEMELER Yarım kg asma yaprağı 1 5 su bardağı ince bulgur1 su bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 çorba kaşığı haşhaş 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1 5 su bardağı sıcak suTuz Hazırlanışı: * Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın Soğanı soyup kıyın Zeytinyağını tavada ısıtın Soğan ve bulguru ilave edip kavurun Tavayı ocaktan alın Dereotu ile maydanozu kıyın * Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın * Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın 1 5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|