Yaprak Salamurası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak SalamurasıYaprak Salamurası Tarifi - Yaprak Salamurası Nasıl Yapılır - Yaprak Salamurası Malzemeleri Taze yaprak mevsimi geçmeden köylerde, evlerde ve çiftliklerde kış için ince ve düzgün yapraklar seçilir Bunun için altlarında tapaları bulunan kapaklı küçük tahta fıçılar kullanılır Fıçının içine bir santim kadar kalınlıkta bir tuz tabakası döşenir Bunun üzerine yapraklar istif edilir Bu şekilde fıçıya yapraklar istif edildikten sonra, su doldurulur Arasıra, kapağı açılarak köpüklü sular kepçe ile atılır Atılan su kadar, yeni tuzlu su konulur Yapraklar sararmağa yüz tutunca, fıçının altındaki tapa açılıp tuzlu su kâmilen akıtılır Ve yerine daha az tuzlu su konup kullanılmağa başlanır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|