ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yaprak Salamurası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192435)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:52 AM

Yaprak Salamurası
 
Yaprak Salamurası Tarifi - Yaprak Salamurası Nasıl Yapılır - Yaprak Salamurası Malzemeleri

Taze yaprak mevsimi geçmeden köylerde, evlerde ve çiftliklerde kış için ince ve düzgün yapraklar seçilir.

Bunun için altlarında tapaları bulunan kapaklı küçük tahta fıçılar kullanılır.

Fıçının içine bir santim kadar kalınlıkta bir tuz tabakası döşenir. Bunun üzerine yapraklar istif edilir. Bu şekilde fıçıya yapraklar istif edildikten sonra, su doldurulur. Arasıra, kapağı açılarak köpüklü sular kepçe ile atılır.

Atılan su kadar, yeni tuzlu su konulur.

Yapraklar sararmağa yüz tutunca, fıçının altındaki tapa açılıp tuzlu su kâmilen akıtılır. Ve yerine daha az tuzlu su konup kullanılmağa başlanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.