Pazı Sapı Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazı Sapı TurşusuPazı Sapı Turşusu Tarifi - Pazı Sapı Turşusu Yapılışı - Pazı Sapı Turşusu Malzemeleri Malzemeler 2 demet pazı 1 küçük boy kırmızı pancar 7-8 diş sarımsak 1/2 su bardağı sirke 1 dilim limon Biraz tuz Hazırlanışı Pazıların saplarını yapraklarından ayırarak yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk saplar erimeyecek şekilde haşlayın Haşladıktan sonra soğuk suda yıkayın Yıkadıktan sonra orta büyüklükte doğrayın Daha sonra pancarı soyun,10 dk suda haşlayın Yıkanmış pazıların yarısını kavanoza yerleştirin Sarımsakları da yerleştirdiğiniz pazıların üstüne atın Pancarı da isteğinize göre doğrayın Doğradıktan sonra bunuda kavanoza yerleştirin Geriye kalan pazıları da da koyun Limonunu,sirkesini ve tuzunu da ilave edin Haşladığınız pancarın suyunu soğuduktan sonra kavanoza ilave edin![]() NOT:Hazırladığım bu turşuyu birkaç gün sonra yemek için kurduğum kışlık turşunun suyunu ilave ettim ![]() Hatice Tuzcu |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|