Yumurta Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta Turşusuyumurta turşusu tarifi - yumurta turşusunun yapılışı - yumurta turşusu nasıl yapılır Malzemeler: 10 adet haslanmis (7 dk) ve kabuklari soyulmus yumurta Üzerini örtecek kadar sirke Biberiye, dereotu, 2-3 dis dogranmış sarımsak, Bolca tuz, Havayla temasini kesecek kadar zeytinyagi Kaynatilip kurutulmus bir kavanoz (steril bir kavanoz) Yapilisi: Yumurtalar kavanoza iyice bastirirlarak dizilir, Üzerine tuzu ve baharati eklenir ve üzerini gececek kadar sirke doldurulduktan sonra zeytinyagi gezdirilirKapagi kapatilarak kuru ve serin bir yerde saklanirsa 2 hafta sonunda yenmeye hazirdir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|