Acılı Harissa Ortadogu Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Harissa Ortadogu SosuMalzemeler: · 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma · 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis) · 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis) · 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber · 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece /230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin)· cay kasigi ucu ile toz tarcin · ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne · cok az hint safrani-turmerik · bir cimdik toz karanfil · tuz · taze cekilmis karabiber · taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik · taze dogranmis nane yapraklari Yapilisi: Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin Soganlar seffaf hale gelecektir Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer Sonra sogumaya birakin Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin ![]() *Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz Ancak, öncelikle balik sosudur
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|