Ekşili Nohutlu Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Nohutlu Bamya



Gerekli malzeme:


1 su bardağı nohut

1 kg bamya

Yarım kg kuşbaşı koyun eti

1 limon

1 baş sarımsak

1 çorba kaşığı salça

25 kahve fincanı margarin

1 su bardağı su

2 baş soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

4 tatlı kaşığı tuz

tarifi


Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün

Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın

Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun

Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin

Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.