![]() |
Ekşili Nohutlu Bamya
Gerekli malzeme:
1 su bardağı nohut 1 kg bamya Yarım kg kuşbaşı koyun eti 1 limon 1 baş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 2.5 kahve fincanı margarin 1 su bardağı su 2 baş soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 4 tatlı kaşığı tuz tarifi Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın. Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün. Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin. Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın. Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun. Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin. Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin. Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.