ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşili Nohutlu Bamya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191858)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:30 AM

Ekşili Nohutlu Bamya
 
Gerekli malzeme:


1 su bardağı nohut

1 kg bamya

Yarım kg kuşbaşı koyun eti

1 limon

1 baş sarımsak

1 çorba kaşığı salça

2.5 kahve fincanı margarin

1 su bardağı su

2 baş soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

4 tatlı kaşığı tuz

tarifi


Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın. Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün.

Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin. Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın.

Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.

Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin. Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.

Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.