![]() |
Kabaklı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Tartkabaklı tart nasıl yapılır - kabak - kabaklı tarifler ![]() Malzemeler- 1 1/2 adet hazır yufka 2 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağ 2 adet rendelenmiş kabak 150 gr rendelenmiş izmir tulumu Kıyılmış dereotu Tuz Süslemek için - 2 adet kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz Yapılışı- Orta boy yuvarlak pyrex yağlanır ve kullanılan kap büyüklüğünde yufkadan 2 yuvarlak kesilir,kalan yufka ufak ufak parçalara bölünür ![]() Yufkaların arası hafif yağlanarak üst üste konur ![]() Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır içine rendelenip suyu sıkılmış kabak-kalan zeytinyağı-parçalara bölünmüş yufka-dereotu-tuz ve rende peynir eklenerek karıştırılır ![]() Karışım yufkaların üzerine dökülür,spatula ile üzeri düzeltildikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() Dekor için,sebze soyacağı ile dilimlenmiş kabaklar,zeytinyağı ile tavada 2-3 dakika çevrilir ve tuzlanır ![]() Arzu edilirse çiğ olarak kabaklı tart eşliğinde sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|