Çerkes Barbunyası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkes Barbunyası



Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi

Malzemeler

• 1 kg barbunya

• 1/2 su bardagi zeytinyagi

• 2 adet sogan

• 1,5 su bardagi su

• 3 adet domates

• 200 gr ceviz

• 2 dilim bayat ekmek içi

• 3 dis sarmisak

• 1 fincan süt

• 1 tatli kasigi tuz

• 1 tatli kasigi seker

• 1 tatli kasigi pul biber

• 3 yemek kasigi sivi yag

Tarif


Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun


Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin


Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin


Içine süt ilave edin Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin Kalanini barbunyanin üzerine yayin


Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.