ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çerkes Barbunyası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191477)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:34 AM

Çerkes Barbunyası
 
Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

• 1 kg barbunya

• 1/2 su bardagi zeytinyagi

• 2 adet sogan

• 1,5 su bardagi su

• 3 adet domates

• 200 gr ceviz

• 2 dilim bayat ekmek içi

• 3 dis sarmisak

• 1 fincan süt

• 1 tatli kasigi tuz

• 1 tatli kasigi seker

• 1 tatli kasigi pul biber

• 3 yemek kasigi sivi yag

Tarif


Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün. Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun.


Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin.


Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin. Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin.


Içine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin. Kalanini barbunyanin üzerine yayin.


Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.