Kereviz Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Püresi






Malzemeler


1 Adet Maydanoz

150 ml Sıvı Yağ (2 çay bardağı)

3 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Tuz

125 gr Margarin

1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)

1 Adet Limon (dilimlenmiş)



Yemeğin Tarifi


Maydanozun saplarını ayırın, yıkayın, süzün Sıvı yağı bir tavada ısıtın, iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın


Kerevizin kabuklarını kalınca soyun, küb şeklinde doğrayın Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin


Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın

Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.