ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kereviz Püresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191469)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:35 AM

Kereviz Püresi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


1 Adet Maydanoz

150 ml. Sıvı Yağ (2 çay bardağı)

3 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Tuz

125 gr. Margarin

1 Adet Muskat (rendelenmiş küçük hindistan cevizi)

1 Adet Limon (dilimlenmiş)



Yemeğin Tarifi


Maydanozun saplarını ayırın, yıkayın, süzün. Sıvı yağı bir tavada ısıtın, iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın. Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın.


Kerevizin kabuklarını kalınca soyun, küb şeklinde doğrayın. Tencereye kerevizlerin üstünü örtecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edip 20 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.


Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün. Yağ ile birlikte mutfak robotuna koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika karıştırın.

Kızarmış maydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu pirzolası ile servis yapabilirsınız.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.