Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aydın, börülce, taze, usulü

Aydın Usulü Taze Börülce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aydın Usulü Taze Börülce



Taze Börülce Tarifi - Taze Börülce Yapılışı - Taze Börülce Nasıl Yapılır - Taze Börülce Malzemeleri

Malzemesi:

1 kg taze börülce

2 adet kuru soğan

3 adet domates

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kırmızı biber

bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

ki bardak su


Hazırlanışı:

Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.