![]() |
Aydın Usulü Taze Börülce
Taze Börülce Tarifi - Taze Börülce Yapılışı - Taze Börülce Nasıl Yapılır - Taze Börülce Malzemeleri
Malzemesi: 1 kg taze börülce 2 adet kuru soğan 3 adet domates 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kırmızı biber bir buçuk çay bardağı zeytinyağı ki bardak su. Hazırlanışı: Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir.10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.