ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aydın Usulü Taze Börülce (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191011)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Aydın Usulü Taze Börülce
 
Taze Börülce Tarifi - Taze Börülce Yapılışı - Taze Börülce Nasıl Yapılır - Taze Börülce Malzemeleri

Malzemesi:

1 kg taze börülce

2 adet kuru soğan

3 adet domates

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kırmızı biber

bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

ki bardak su.


Hazırlanışı:

Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir.10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.