Enginar Göbeğinde Patlıcan Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Göbeğinde Patlıcan SalatasıMalzeme 4 adet enginar göbeği (Ayıklanmış) ½ limonun suyu Tuz Su 1 tatlı kaşığı Un 1 adet soğan (Soyulmuş, bütün) 1 kg siyah çekirdeksiz patlıcan 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı • Çelik veya porselen çukur bir kabın içine Altın Hasat Zeytinyağı'nı, limon suyunu ve tuzu koyun • Patlıcanları köz üzerinde veya kızgın saçta iyice pişirin Bıçakla kabuklarını soyun • Soyulan patlıcanları hazır olan malzemenin içine koyup ağaç spatula veya çırpma teli ile iyice karıştırın Bu karışım, kısa bir süre sonra mayonez şeklini almış olur • Diğer bir tencereye enginarları koyun Üzerlerini kapatacak kadar su, limon suyu, tuz, un ve soğan ilave edip 20 dakika pişirin • Enginarları, soğuduktan sonra çıkarın ve hazır olan patlıcan salatasını kaşıkla içlerine doldurun • Arzuya göre süsleyerek servis yapın |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|