![]() |
Enginar Göbeğinde Patlıcan Salatası
Malzeme
4 adet enginar göbeği (Ayıklanmış) ½ limonun suyu Tuz Su 1 tatlı kaşığı Un 1 adet soğan (Soyulmuş, bütün) 1 kg. siyah çekirdeksiz patlıcan 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı • Çelik veya porselen çukur bir kabın içine Altın Hasat Zeytinyağı'nı, limon suyunu ve tuzu koyun. • Patlıcanları köz üzerinde veya kızgın saçta iyice pişirin. Bıçakla kabuklarını soyun. • Soyulan patlıcanları hazır olan malzemenin içine koyup ağaç spatula veya çırpma teli ile iyice karıştırın. Bu karışım, kısa bir süre sonra mayonez şeklini almış olur. • Diğer bir tencereye enginarları koyun. Üzerlerini kapatacak kadar su, limon suyu, tuz, un ve soğan ilave edip 20 dakika pişirin. • Enginarları, soğuduktan sonra çıkarın ve hazır olan patlıcan salatasını kaşıkla içlerine doldurun. • Arzuya göre süsleyerek servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.