Püreli Arnavut Ciğeri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Arnavut Ciğeri



arnavut ciğeri nasıl yapılır - püreli ciğer - püreli arnavut ciğeri tarifi



Malzemeler


Yarım kg kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı un

Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

Kızartma yağı

Püre için:


6 adet limon büyüklüğünde patates

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı tereyağı

1 avuç rende kaşar

Tuz


Tarifi


Haşlanmış sıcak patatesler sıcakken soyulur, ezilir Üzerine tereyağı, tuz yavaş yavaş sıcak süt eklenerek karıştırmaya devam edilir


Pürüzsüzleşmeye başlayınca kaşar katılır Una tuz ve toz biber atılır, karıştırılırİçine kuşbaşı doğranmış ciğer eklenir iyice harmanlanır Bir eleğe aktararak fazla unu silkelenir


Ciğerler kızgın yağda nar gibi kızartılır, kağıt havluya çıkarılır Servis tabağına püre konur, düzeltilir, üzerine ciğer yerleştirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.