![]() |
Püreli Arnavut Ciğeri
arnavut ciğeri nasıl yapılır - püreli ciğer - püreli arnavut ciğeri tarifi
Malzemeler Yarım kg kuzu ciğeri 2 çorba kaşığı un Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber Tuz Kızartma yağı Püre için: 6 adet limon büyüklüğünde patates 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı tereyağı 1 avuç rende kaşar Tuz Tarifi Haşlanmış sıcak patatesler sıcakken soyulur, ezilir. Üzerine tereyağı, tuz yavaş yavaş sıcak süt eklenerek karıştırmaya devam edilir. Pürüzsüzleşmeye başlayınca kaşar katılır. Una tuz ve toz biber atılır, karıştırılır.İçine kuşbaşı doğranmış ciğer eklenir iyice harmanlanır. Bir eleğe aktararak fazla unu silkelenir. Ciğerler kızgın yağda nar gibi kızartılır, kağıt havluya çıkarılır. Servis tabağına püre konur, düzeltilir, üzerine ciğer yerleştirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.