ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Püreli Arnavut Ciğeri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189029)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Püreli Arnavut Ciğeri
 
arnavut ciğeri nasıl yapılır - püreli ciğer - püreli arnavut ciğeri tarifi



Malzemeler


Yarım kg kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı un

Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

Kızartma yağı

Püre için:


6 adet limon büyüklüğünde patates

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı tereyağı

1 avuç rende kaşar

Tuz


Tarifi


Haşlanmış sıcak patatesler sıcakken soyulur, ezilir. Üzerine tereyağı, tuz yavaş yavaş sıcak süt eklenerek karıştırmaya devam edilir.


Pürüzsüzleşmeye başlayınca kaşar katılır. Una tuz ve toz biber atılır, karıştırılır.İçine kuşbaşı doğranmış ciğer eklenir iyice harmanlanır. Bir eleğe aktararak fazla unu silkelenir.


Ciğerler kızgın yağda nar gibi kızartılır, kağıt havluya çıkarılır. Servis tabağına püre konur, düzeltilir, üzerine ciğer yerleştirilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.