Kivi Muz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivi Muz Reçeli



Malzemeler


Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi

3 su bardağı şeker

15 su bardağı su

1 tatlı kaşığı reçel yap


Yapılışı


Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyorAncak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir

Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın

Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir

Şeker ve suyu kaynatın

Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın Şerbete ilave edin Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin

Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.