Bahar Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Pilavı



Bahar Pilavı Tarifi - Bahar Pilavı Nasıl Yapılır - Bahar Pilavı Malzemeleri


Bahar pilavı


MALZEMELER

Arpacik sogani 20 gr

Kereviz 100 gr

Mantar 50 gr

Tereyagi 75 gr

Safran (veya zerdeçal) 1 tutam

Amerikan pirinci 500 gr

Defne yapraklari 2 adet

Tuz

Karabiber

Havuç 125 gr

Salgam 300 gr

Dolmalik kabak 300 gr

Hollandez sosu 300 ml


YAPILIŞI

Kiyilmis arpacik soganlari, dilimlenmis kereviz ve dogranmis mantarlari tereyaginda kizartin Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kizartin

Kaynar su ilave edin Defne yapragi, tuz ve biber ilave edin Kapakli bir kaba koyun ve firinda sivi emilene kadar 180°C/350°F/Gaz Isareti 4'de pisirin Havuçlari, salgamlari ve dolmalik kabaklari temizleyin Küçük bir kavun kasigiyla, havuçlari, salgamlari ve dolmalik kabaklari kullanarak küçük sebze toplari yapin Az miktarda tereyaginda pisirin, fakat gevrekligini muhafaza edin Hollanda sosunu isitin ve tabaklara dagitin

Pirinci tereyagli dariole kaliplarina koyun, sosu üzerine bosaltin ve garnitür olarak sebze toplarini ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.