ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bahar Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188166)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:14 AM

Bahar Pilavı
 
Bahar Pilavı Tarifi - Bahar Pilavı Nasıl Yapılır - Bahar Pilavı Malzemeleri


Bahar pilavı


MALZEMELER

Arpacik sogani 20 gr

Kereviz 100 gr

Mantar 50 gr

Tereyagi 75 gr

Safran (veya zerdeçal) 1 tutam

Amerikan pirinci 500 gr

Defne yapraklari 2 adet

Tuz

Karabiber

Havuç 125 gr

Salgam 300 gr

Dolmalik kabak 300 gr

Hollandez sosu 300 ml


YAPILIŞI

Kiyilmis arpacik soganlari, dilimlenmis kereviz ve dogranmis mantarlari tereyaginda kizartin. Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kizartin.

Kaynar su ilave edin. Defne yapragi, tuz ve biber ilave edin. Kapakli bir kaba koyun ve firinda sivi emilene kadar 180°C/350°F/Gaz Isareti 4'de pisirin. Havuçlari, salgamlari ve dolmalik kabaklari temizleyin. Küçük bir kavun kasigiyla, havuçlari, salgamlari ve dolmalik kabaklari kullanarak küçük sebze toplari yapin. Az miktarda tereyaginda pisirin, fakat gevrekligini muhafaza edin. Hollanda sosunu isitin ve tabaklara dagitin.

Pirinci tereyagli dariole kaliplarina koyun, sosu üzerine bosaltin ve garnitür olarak sebze toplarini ilave edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.