Yufkada Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada Etli PilavMalzemeler: 1 çorba kasesi pirinç 100 gr et 1 adet kuru soğan 1 adet yufka 1 havuç 1 çay bardağı sıvı yağ tuz karabiber Et tencerede yağ ile kavrulur ![]() Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir ![]() En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir ![]() Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır ![]() Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir ![]() tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir ![]() Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir ![]() Pilav içine boşaltılıp düzeltilir ![]() Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır ![]() 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|