![]() |
Yufkada Etli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkada Etli PilavMalzemeler: 1 çorba kasesi pirinç 100 gr et 1 adet kuru soğan 1 adet yufka 1 havuç 1 çay bardağı sıvı yağ tuz karabiber Et tencerede yağ ile kavrulur ![]() Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir ![]() En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir ![]() Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır ![]() Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir ![]() tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir ![]() Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir ![]() Pilav içine boşaltılıp düzeltilir ![]() Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır ![]() 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|