Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav



pilav - pilav tarifleri - Osmanlı pilavları - osmalı sakız pilavı nasıl yapılır




Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin

400 gr pirinç

100 gr tereyağı

2 parça damla sakızı dövülmüş toz halinde

yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre

1 kg soğan
Yapılışı:

Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayınbir tülbentte suyunu sıkınelde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayıneti yıkayıp süzünpirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzünetin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyunüzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayınen üstünü yine pirinçle kaplayıntuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirindemlendirip servis edinafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.