Kuzu Yahnili Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Yahnili Pilav



Kuzu Yahnili Pilav Tarifi - Kuzu Yahnili Pilav Yapılışı - Kuzu Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kuzu Yahnili Pilav

Malzemeler:


400 Gr Kuzu Eti

1 Soğan

2 Defne Yaprağı

2 Su B Haşlanmış Nohut

1 Çorba K Domates Salçası

1 Çorba K Biber Salçası

Tuz

Su


Pilavı İçin:

2,5 Su B Bulgur

2 Çorba K Tereyağı

1 Soğan

1 Su B Et Suyu

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Derin bir tecereye sıvıyağ döküyoruz Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip kavuruyoruz Soğanları doğrayıp etlerle birlikte kavurmaya devam ediyoruz Defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz


Domates ve biber salçasını ilave ediyoruz Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Etler piştikten sonra nohutunu ekliyoruz


En son tuzunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile pilav tenceresinde kavuruyoruz


Yıkanmış bulguru katıp kavuruyoruz Et suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz Tuzunu ekliyoruz Ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz


Boş çember bir kalıba pilavı döküyoruz Üzerine yahniyi koyuyoruz Çemberi çıkartıp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.