![]() |
Kuzu Yahnili Pilav
Kuzu Yahnili Pilav Tarifi - Kuzu Yahnili Pilav Yapılışı - Kuzu Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kuzu Yahnili Pilav
Malzemeler: 400 Gr. Kuzu Eti 1 Soğan 2 Defne Yaprağı 2 Su B. Haşlanmış Nohut 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası Tuz Su Pilavı İçin: 2,5 Su B. Bulgur 2 Çorba K. Tereyağı 1 Soğan 1 Su B. Et Suyu Tuz Su Hazırlanışı: Derin bir tecereye sıvıyağ döküyoruz. Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip kavuruyoruz. Soğanları doğrayıp etlerle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz. Domates ve biber salçasını ilave ediyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Etler piştikten sonra nohutunu ekliyoruz. En son tuzunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz. Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile pilav tenceresinde kavuruyoruz. Yıkanmış bulguru katıp kavuruyoruz. Et suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Boş çember bir kalıba pilavı döküyoruz. Üzerine yahniyi koyuyoruz. Çemberi çıkartıp servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.