Oktay Usta Tas Kebabı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Tas Kebabı Tarifi



resimli tas kebabı tarifi - tas kebabı nasıl yapılır - tas kebabı yapmanın püf noktalarıMalzeme :


600 gram kuşbaşı kuzu eti

1 baş orta boy soğan

3 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı salça

2 adet büyük boy patates

1 adet orta boy domates

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet sivribiber

3 bardak su




Yapılışı:


Patatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulur Serçe parmağı şeklinde kesilir Bir tencereye 3 kaşık margarin yağı korur Yağ çıtırdamaya başlayınca patatesler içine atılır Kıtır olduktan sonra bir delikli kepçe ile çıkarılır

Tenceredeki kızgın yağın içine etler atılır Bir kaşıkla bir iki taşım karıştırılıp renkleri dönünce yine bir delikli kepçe ile yağdan alınır Soğanların kabukları soyulur Bıçakla mercimek büyüklüğünde parçalara ayrılır

Tencerenin içinde kalanı kızgın yağa soğanlar atılır Bir tahta kaşıkla çevrilerek renkleri pembeleşene kadar bırakılır Daha sonra soğanların üzerine bir kaşık un ser piştirilip bir iki defa daha karıştırılır Üzerine salça ilâve edilir

Salça da kaşıkla bir taşım karıştırıldıktan sonra tencereye önceden hafif kavurduğumuz etler atılır, tuz ve 3 su bardağı dolusu su İlâve edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır Ağır ateşte 45 dakika pişirilmeye terkedilir

Pişen etler, delikli bir kepçe İle servis tabağına alınır Bir tarafına kızartılan patatesler konur Yıkanmış domates dört parçaya bölünür Sivri biberler de yıkandıktan sonra sapları kesilir Domateslerle birlikte tabağın diğer yanına konur

Tencerenin İçinde kalan salçalı koyu su bir tel süzgeçten geçirilip tas kebabı etlerinin üzerinde gezdirilir Hazır olan yemek sıcak olarak servis yapılır


Not : Doyurucu ve leziz bir yemek olan tas kebabını, acılı yemek İsteyenler, yapılırken su ilâve edilmeden önce salça İle beraber bir kaşık ucu ile toz kırmızı biber atabilirler



Tas kebabının püf noktaları:


Tas kebapları, umumiyetle koyun etinden yapılmakla beraber, dana etinden ve kümes hayvanları (piliç, tavuk, hindi ve kaz) etlerinden dahi tas kebapları hazırlanır Ve hemen hepsi, pek az farkla ve yalnız et lezzetleri ayrı olarak birbirine benzer, Bazılarına; meselâ dana tas kebabına biraz sirke, bazılarına, turfanda sebzeler katılır Ve bazıları evvelâ yağda biraz kavrulduktan sonra tencereye konur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.