ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Oktay Usta Tas Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187419)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:38 AM

Oktay Usta Tas Kebabı Tarifi
 
resimli tas kebabı tarifi - tas kebabı nasıl yapılır - tas kebabı yapmanın püf noktalarıMalzeme :


600 gram kuşbaşı kuzu eti .

1 baş orta boy soğan

3 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı salça

2 adet büyük boy patates

1 adet orta boy domates

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet sivribiber

3 bardak su

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yapılışı:


Patatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulur. Serçe parmağı şeklinde kesilir. Bir tencereye 3 kaşık margarin yağı korur. Yağ çıtırdamaya başlayınca patatesler içine atılır. Kıtır olduktan sonra bir delikli kepçe ile çıkarılır.

Tenceredeki kızgın yağın içine etler atılır. Bir kaşıkla bir iki taşım karıştırılıp renkleri dönünce yine bir delikli kepçe ile yağdan alınır. Soğanların kabukları soyulur. Bıçakla mercimek büyüklüğünde parçalara ayrılır.

Tencerenin içinde kalanı kızgın yağa soğanlar atılır. Bir tahta kaşıkla çevrilerek renkleri pembeleşene kadar bırakılır. Daha sonra soğanların üzerine bir kaşık un ser piştirilip bir iki defa daha karıştırılır. Üzerine salça ilâve edilir.

Salça da kaşıkla bir taşım karıştırıldıktan sonra tencereye önceden hafif kavurduğumuz etler atılır, tuz ve 3 su bardağı dolusu su İlâve edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ağır ateşte 45 dakika pişirilmeye terkedilir.

Pişen etler, delikli bir kepçe İle servis tabağına alınır. Bir tarafına kızartılan patatesler konur. Yıkanmış domates dört parçaya bölünür. Sivri biberler de yıkandıktan sonra sapları kesilir. Domateslerle birlikte tabağın diğer yanına konur.

Tencerenin İçinde kalan salçalı koyu su bir tel süzgeçten geçirilip tas kebabı etlerinin üzerinde gezdirilir. Hazır olan yemek sıcak olarak servis yapılır.


Not : Doyurucu ve leziz bir yemek olan tas kebabını, acılı yemek İsteyenler, yapılırken su ilâve edilmeden önce salça İle beraber bir kaşık ucu ile toz kırmızı biber atabilirler.



Tas kebabının püf noktaları:


Tas kebapları, umumiyetle koyun etinden yapılmakla beraber, dana etinden ve kümes hayvanları (piliç, tavuk, hindi ve kaz) etlerinden dahi tas kebapları hazırlanır. Ve hemen hepsi, pek az farkla ve yalnız et lezzetleri ayrı olarak birbirine benzer, Bazılarına; meselâ dana tas kebabına biraz sirke, bazılarına, turfanda sebzeler katılır. Ve bazıları evvelâ yağda biraz kavrulduktan sonra tencereye konur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.