![]() |
Bursa İskender |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa İskenderbursa iskender kebap - bursa usulü iskender - iskender kebap yapımıMalzemeler: 500 gr ![]() 1 Küçük kuru soğan 1 Adet sivri biber 2 tatlı kaşığı tuz 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı salça 1 Su bardağı su 4 Çorba kaşığı yoğurt 8 Çorba kaşığı bulgur pilavı 4 Adet kebap pidesi Tarifi: Bütün et yarım dondurulur ![]() ![]() ![]() Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ konur, kızdırılır, hazırlanan et eklenir, suyunu salıp çekince 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, kızarana kadar pişirilir ![]() Kayık tabağa, küçük küçük kareler halinde pide doğranır ve tabak yüzeyince serilir ![]() Üzerine kavrulan et konur ![]() ![]() Etlerin üzerine, 1 su bardağı su ile sulandırılıp bir çay kaşığı tuz eklenmiş ve pişirilmiş domates salçası gezdirilir ![]() En üstede kızdırılmış 2 kaşık sıvıyağ gezdirilir ![]() Not: Et aynı şekilde pişirilip, hiç başka bir şey eklenmezse döner elde edilmiş olur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|