![]() |
Güveçte Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Köfteköfte tarifleri ![]() Güveçte köfte malzemeleri 500 gr kıyma 10 pazı yaprağı Yarım demet maydanoz 3 dilim bayat ekmek içi 1 soğan Tuz kimyon karabiber Yarım çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı galeta unu Sos için 3 rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 34 dilimlenmiş mantar 1 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için 50 gr dilpeyniri Güveçte köfte hazırlanışı Köfte için, ekmek içlerini ıslatıp ufalayın ![]() Maydanozu yıkayıp kıyın ![]() ![]() Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, karbonat, galeta unu, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun ![]() Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın ![]() Tavada yağsız olarak her iki tarafını hafifçe kızartın ![]() Ilınmaya bırakın ![]() Sos için, zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları kavurun ![]() Rendelenmiş domatesleri ve 1 çorba kaşığı sıcak suda sulandırılmış biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ![]() Ocaktan alıp ılınmaya bırakın ![]() Pazı yapraklarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ![]() ![]() Pazı yaprakları nın damarlı kısmlarını ayırıp köfteleri saracak büyüklükte yapraklar elde edin ![]() Köfteleri bu yapraklara sarın ![]() ![]() Üzerine köfteleri yerleştirin ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|