Köfteli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli EkmekKöfteli Ekmek Tarifi - Köfteli Ekmek Yapılışı - Köfteli Ekmek Nasıl Yapılır - Oktay Usta Köfteli Ekmek Malzeme Listesi 350 Gr Kıyma1 Yumurta 1 Soğan 1 Tutam Maydanoz Kimyon Tuz Karabiber Ekmeği İçin: 2 5 Su B Un1 Su B Yulaf Karışımlı UnYarım Pk Yaş Maya1 Su B SütYarım Çay B Sıvıyağ1 Çorba K Tuz Ve ŞekerEkmek Arası İçin: 1 Kase Domates Sos Kıvırcık Garnitürü İçin: Yarım Kg Taze Patates Üzeri İçin: Sarı Ve Mor Haşhaş Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu ve yulaflı karışımı koyuyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Sütü, mayayı, sıvıyağı, tuzu ve şekeri de koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz![]() Hamuru 8 bezeye bölüyoruz Ekmek şeklini verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz Üzerine haşhaşları serpiyoruz Üzerine nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakıyoruz![]() Ekmekleri önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişiriyoruz ![]() Köftesi İçin: Karıştırma kabına kıymayı koyuyoruz Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtayı, tuzu, kimyonu, toz biberi ve doğranmış maydanozu ilave edip yoğuruyoruz![]() Kıvamını ayarlamak için galeta unu koyuyoruz Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz Köfteleri buzdolabında dinlendiriyoruz Dinlendirdiğimiz köfteyi sıvıyağda kızartıyoruz![]() Garnitürü İçin: Patatesleri elma dilimleri şeklinde doğrayıp haşlıyoruz Haşladığımız patatesi yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz Üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber, tozbiber ve kekiği koyup harmanlıyoruz![]() Patatesleri fırına verip pişiriyoruz Ekmekleri fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz Ekmekleri kesip içerisine domates sosundan sürüyoruz Sostan sonra kıvırcığı koyuyoruz![]() Kızarttığımız köfteleri ekmeklerin arasına yerleştirip servis tabağına alıyoruz Patatesleri de tabağın ortasına döküp servis ediyoruz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|