![]() |
Köfteli Ekmek
Köfteli Ekmek Tarifi - Köfteli Ekmek Yapılışı - Köfteli Ekmek Nasıl Yapılır - Oktay Usta Köfteli Ekmek
Malzeme Listesi 350 Gr. Kıyma 1 Yumurta 1 Soğan 1 Tutam Maydanoz Kimyon Tuz Karabiber Ekmeği İçin: 2.5 Su B. Un 1 Su B. Yulaf Karışımlı Un Yarım Pk. Yaş Maya 1 Su B. Süt Yarım Çay B. Sıvıyağ 1 Çorba K. Tuz Ve Şeker Ekmek Arası İçin: 1 Kase Domates Sos Kıvırcık Garnitürü İçin: Yarım Kg Taze Patates Üzeri İçin: Sarı Ve Mor Haşhaş Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu ve yulaflı karışımı koyuyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Sütü, mayayı, sıvıyağı, tuzu ve şekeri de koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz. Hamuru 8 bezeye bölüyoruz. Ekmek şeklini verip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine haşhaşları serpiyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Ekmekleri önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişiriyoruz. Köftesi İçin: Karıştırma kabına kıymayı koyuyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtayı, tuzu, kimyonu, toz biberi ve doğranmış maydanozu ilave edip yoğuruyoruz. Kıvamını ayarlamak için galeta unu koyuyoruz. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz köfteyi sıvıyağda kızartıyoruz. Garnitürü İçin: Patatesleri elma dilimleri şeklinde doğrayıp haşlıyoruz. Haşladığımız patatesi yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber, tozbiber ve kekiği koyup harmanlıyoruz. Patatesleri fırına verip pişiriyoruz. Ekmekleri fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Ekmekleri kesip içerisine domates sosundan sürüyoruz. Sostan sonra kıvırcığı koyuyoruz. Kızarttığımız köfteleri ekmeklerin arasına yerleştirip servis tabağına alıyoruz. Patatesleri de tabağın ortasına döküp servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.