Salçalı Kefal Balığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salçalı Kefal BalığıSalçalı Kefal Balığı Tarifi - Salçalı Kefal Balığının Yapılışı İçindekiler Kefal 1 kilo Soğan 1 adet Maydanoz 1 demet Havuç 250 gram Patates 250 gram Domates 90 gram Limon Suyu 1 adet Tuz Biber Salçanın Yapılışı İçindekiler Marğarin 50 gram Un 2 çorba kaşığı Sıcak Su 2 su bardağı Biber Biber Yapılışı Tüm malzeme bir kapta iyice çırpılır ve pişirilir Ateşten aldıktan sonra hep karıştırılarak 200 gr margarin, 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu ilâve edip, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir Temizlenmiş kefal balığı 25 cm kalınlığında dilimlenir, tencereye dizilir Su ile üzeri örtülür Bir soğan, bir havuç, tuz, biber, bir limon suyu, maydanoz ilâve edilerek haşlanır Suyu süzülür ve bir servis tabağına dilimlerin boşluk tarafları ortaya gelmek üzere dizilir Haşlanmış havuç ve patates ince ince doğranır, boşluklara doldurulur Tabağın ortasına bir dilim limon, kenarlarına da domates dilimleri konur, salçası ayrı kapta olarak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|