Baharat Soslu Alabalık |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharat Soslu AlabalıkMalzemeler: * 1 kg patates * 1 demet maydanoz * 1 demet deretotu * 3 çorba kaşığı süt * 8 alabalık filetosu * 1 soğan * 2 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı un * 250 gr süt kreması * Karabiber * Tuz Hazırlanması: * Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın * Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin * Alabalık filetolarını temizleyin * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın * Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin * Soğana 100 ml su ilave edin Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın * Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın Tuz ve karabiberle tatlandırın * Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin * Patatesleri süzün Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|