![]() |
Baharat Soslu Alabalık
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: * 1 kg patates * 1 demet maydanoz * 1 demet deretotu * 3 çorba kaşığı süt * 8 alabalık filetosu * 1 soğan * 2 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı un * 250 gr süt kreması * Karabiber * Tuz Hazırlanması: * Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın. * Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin. * Alabalık filetolarını temizleyin. * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. * Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin. * Soğana 100 ml su ilave edin. Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın. * Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin. * Patatesleri süzün. Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.