Kılıç Şiş Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kılıç Şiş Nasıl YapılırBalıkçıdan satın aldığınız 1 kilogram kılıç balığı filetolarını, 30 adet olmak üzere eşit parçalara bölünüz Ardından; Tuz, karabiber serpilip hafif zeytin yağı ile yağlandıktan sonra 30 dakika kadar dinlendiriniz Diğer taraftan ise, 5 adet Domateslerin kabuklarını elma şeklinde soyup iri parçalar halinde doğrayınız 10 adet sivri biberlerin çekirdeklerini de temizlendikten sonra doğrayınız Ardından da 4 adet Limonları da yarım dilimler halinde kesip hazırlayınız Bu işlemlerin ardından, Şişlere; Kılıç- limon-defne yaprağı-domates-biberleri sırasıyla diziniz Daha önceden ısıtılmış olan Izgarada şişler çevrilerek balıkları nar gibi oluncaya kadar kızartınız Afiyet şeker olsun NOT: Balığın kurumaması için arada bir fırçayla balıklara zeytinyağı sürülürse tadı daha güzel olur Ayrıca balığı şişe takarken lastik kokusuz eldiven kullanmanızı tavsiye ederim Kaynak:NuriDeniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|