![]() |
Kılıç Şiş Nasıl Yapılır
Balıkçıdan satın aldığınız 1 kilogram kılıç balığı filetolarını, 30 adet olmak üzere eşit parçalara bölünüz. Ardından; Tuz, karabiber serpilip hafif zeytin yağı ile yağlandıktan sonra 30 dakika kadar dinlendiriniz. Diğer taraftan ise, 5 adet Domateslerin kabuklarını elma şeklinde soyup iri parçalar halinde doğrayınız. 10 adet sivri biberlerin çekirdeklerini de temizlendikten sonra doğrayınız. Ardından da 4 adet Limonları da yarım dilimler halinde kesip hazırlayınız. Bu işlemlerin ardından, Şişlere; Kılıç- limon-defne yaprağı-domates-biberleri sırasıyla diziniz. Daha önceden ısıtılmış olan Izgarada şişler çevrilerek balıkları nar gibi oluncaya kadar kızartınız. Afiyet şeker olsun.
NOT: Balığın kurumaması için arada bir fırçayla balıklara zeytinyağı sürülürse tadı daha güzel olur. Ayrıca balığı şişe takarken lastik kokusuz eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Kaynak:NuriDeniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.