Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pekmezli Kabak TatlısıMALZEMELER: 2 kg kabak, 4 su bardağı tozşeker (ben daha az koyuyorum hafif sevdiğim için), 1 su bardağı pekmez, Ceviz içi YAPILIŞI: Kabakları temizleyip yıkayın ve dilimleyerek tencereye yerleştirin Şekeri ekleyip bekletin Mümkünse bir gece önceden bekletin ki şeker eriyip suyu iyice çıksın Eğer bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı kadar su ekleyin Aralarına çubuk tarçın yerleştirip ocakta kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tepsiye alıp üzerine pekmezi gezdirin 15-20 dakika fırınlayın Dövülmüş ceviz içi serperek servis yapın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|