Pirinçli Kayısı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Kayısı Tatlısı



malzemeler


Yarım kg kuru kayısı

1'er kahve fincanı pirinç

dövülmüş ceviz

kuru üzüm

2 kahve fincanı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

tarifi


Pirinç ayıklanır, yıkanır Üzerine 1 su bardağı su konur Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir

Kayısılar çok iyi yıkanır Üzerine 1 su bardağı su konur Şişena kadar haşlanır

Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır

Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur Fırın kabına dizilir

Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.