Yumurtalı Muhallebi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı MuhallebiMALZEMELER Pirinç unu 2/3 su bardağı Süt 5 su bardağı Şeker 1/3 su bardağı Vanilya 1 tatlı kaşığı Yumurta 2 adet YAPILIŞI Pirinç ununu sütle ez, hep aynı yöne karıştırarak 10 dakik kadar pişir Şekeri koy, 1-2 rdakika daha pişir, orcağı kapat, vanilyayı ekle, karıştır 3/4ünü servis kaselerine boşalt Yumurtaların beyazlarını ayır, karıştırıcıda çırp Kar haline gelince yumurta sarısı ile birlikte kalan muhallebiye ekle, karıştır Bu karışımı servis kaselerindeki muhallebinin üzerine paylaştır Tepsiye sıcak su soy, kaselerisuyun içine oturt, üstten ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 7-8 dakika tut Buzdolabına koyun ve soğuyunca servis yapın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|