![]() |
Yumurtalı Muhallebi
MALZEMELER
Pirinç unu 2/3 su bardağı Süt 5 su bardağı Şeker 1/3 su bardağı Vanilya 1 tatlı kaşığı Yumurta 2 adet YAPILIŞI Pirinç ununu sütle ez, hep aynı yöne karıştırarak 10 dakik kadar pişir. Şekeri koy, 1-2 rdakika daha pişir, orcağı kapat, vanilyayı ekle, karıştır. 3/4ünü servis kaselerine boşalt. Yumurtaların beyazlarını ayır, karıştırıcıda çırp. Kar haline gelince yumurta sarısı ile birlikte kalan muhallebiye ekle, karıştır. Bu karışımı servis kaselerindeki muhallebinin üzerine paylaştır. Tepsiye sıcak su soy, kaselerisuyun içine oturt, üstten ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 7-8 dakika tut. Buzdolabına koyun ve soğuyunca servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.