Fındıklı Portakallı İrmik Helvası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Portakallı İrmik HelvasıFındıklı Portakallı İrmik Helvası - Fındıklı Portakallı İrmik Helvası Tarifi Malzemeler : 2 su birmik 1 su b toz fındık 2 su b portakal suyu 2 su b toz şeker 2 su b su 2 çorba k tereyağı sıvıyağ Hazırlanışı : Helva için ilk olarak tereyağını eritin Ardından üzerine sıvıyağı da ekledikten sonra irmiği ilave edip kısık ateşte sürekli kavurun 2-3 dk kavrulduktan sonra çekilmiş toz fındığı ve portakal kabuğunu da ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin Şerbeti için ise tencereye 2 su b portakal suyunu, 2 su b suyu ve 2 su b toz şekeri alarak karıştırın Rengi dönen irmiğin üzerine şerbetini döküp kaynayana kadar karıştırın Yoğunlaşınca kapağını kapatıp kısık ateşte demlendirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|